Jacob Ulf, XSmoke München

Mit arbejde hos XSmoke E-cigaretter

Jeg hedder Jacob Ulf, og jeg er PIU praktikant i Tyskland, i byen München. Jeg er 19 år gammel, og har taget min HHX på Aalborg Handelsgymnasium Turøgade (2010-2013). På HHX havde jeg finansieringslinjen, hvorpå jeg havde VØ og matematik på A og Finansiering C.
 

Jacob Ulf

Jeg ønskede et sabbat år, da jeg havde gået i skole i 13 år uden pause, og samtidig ville jeg ikke starte direkte på universitet. Da chancen for PIU så bød sig, sprang jeg til, selvom mine tysk kundskaber ikke var de bedste. Jeg havde Tysk B, hvilket jeg i starten troede ville være en for stor udfordring, men senere har det vist sig ikke at være et problem.

I Februar var jeg til jobsamtale i henholdsvis München og Nürnberg, hvor jeg var hos XSmoke, som sælger E-cigaretter. Jeg var meget optaget af præcis denne virksomhed, da det var en lille virksomhed, som lige havde startet deres idé med salg af elektroniske cigaretter i 2012.

Efter rejsen til jobsamtelerne, fik jeg nogle uger senere et brev, hvorpå der stod jeg skulle arbejde hos XSmoke i et år. XSmoke.com er en webshop, hvilket var en udfordring jeg så frem til, da jeg aldrig har prøvet at arbejde ved en webshop, men kun på restauranter o.l.  

Nu er jeg flyttet herned, til det sydtyske og har boet her siden juli måned. Det har været en af det bedste beslutninger jeg har taget, specielt pga. det arbejde jeg har fået lov til at lave, som ikke er hverdagskost for en normal PIU-elev.

I starten var der ting, man skulle være meget opmærksom på. Det krævede derfor en stor research omkring e-cigaretter, for at kunne markedsføre det rigtigt. Der blev givet stort ansvar til hver enkel PIU-elev hos XSmoke, hvilket også har betydet at kravene til os er høje.

Mine arbejdsopgaver, som social media manager hos XSmoke, var en stor udfordring i starten, da jeg ikke havde hørt så meget til e-cigaretter. Samtidig med der var nogle specielle regler, som man skulle følge for at sælge elektroniske cigaretter. 

Mit liv hernede socialt har også været vigtigt, da man er langt hjemmefra. Jeg var så heldig at flytte sammen med to klassekammerater, så jeg kendte nogen før jeg tog afsted. Nu har jeg fået mange venner hernede, hvor specielt dem fra arbejdet er blevet gode venner. De fleste virksomheder hernede har været gode til at få alle godt i gang med deres arbejde. Der bliver lavet arrangementer for os, som f.eks. folkefest i Dachau, Oktoberfest og vores julefrokost var helt i top, med gokart, hummer-limousine og god mad.

Selvom XSmoke er en dansk virksomhed, er det tyske sprog forbedret markant. Tysk var før jeg tog afsted ikke yndlingsfaget på HH, men nu går det nemt med at føre en samtale, og jeg forstår da også det meste når der bliver lavet jokes på tysk, blandt mine tyske venner.

Jeg kan varmt anbefale alle at tage af sted til München eller bare Tyskland, da der kun er muligheder, både mens man er hernede, men også når man kommer hjem igen. Man kommer hjem, hvor man har forbedret sit tysk markant, samtidig med man har fået erfaring man kan tage med videre.