Kristian Akselsen, BoConcept München

Kristian Akselsen _stor

Introduktion
Mit navn er Kristian Akselsen, jeg er 18 år gammel og kommer fra Fredensborg i Nordsjælland. Jeg har en 2 årig HG bag mig, som jeg har taget på Handelsskolen København Nords afdeling i Hillerød. Jeg arbejder som elev i den danske design møbelkæde BoConcept i München, og her har jeg arbejdet siden september 2012.

Årsagen
I Oktober 2011 var jeg på studietur til Berlin, hvor vi skulle på virksomhedsbesøg. Vi var bl.a. på besøg hos BoConcept i Berlin, og det var her, jeg begyndte at få interessen omkring BoConcept og udlandet. I BoConcept fik vi en superfed og lærerig præsentation, som omhandlede tysk arbejdskultur, arbejdet i BoConcept, deres brand, samt alle de muligheder man ville få. 

Studieopholdet i Berlin, samt et skole- og praktikophold i München året efter var en kæmpe hjælp for mig, da jeg ikke vidste om jeg turde tage springet fra de sikre rammer i Danmark til Tyskland, hvor stort set alt var fremmed. Studieturen til Berlin og München gav mig dog samtidig blod på tanden efter at lære mere, men også initiativet og motivationen til at tage til Tyskland for at arbejde og bo.

PIU
Første gang jeg blev introduceret for PIU-programmet, var efter jeg havde været på et EU støttet skole- og praktikophold i München i marts 2012. Skole- og praktikopholdet i München varede 3 uger, og jeg var sammen med cirka 15 andre elever. Vi gik i en tysk sprogskole, og derefter arbejdede jeg i et tysk stormagasin. Umiddelbart lige efter opholdet blev jeg introduceret for PIU af vores super seje studievejledere på Handelsskolen.

Da jeg var meget interesseret i at tage tilbage til München, fandt jeg PIU rigtig positivt og nærmest "nødvendigt". PIU har hjulpet mig rigtig meget hvad angår papirer og andre praktiske sager, og jeg tror ærligt talt, at man som ung færdiguddannet student ville have haft rigtig svært ved at
klare alt på egen hånd.

München
Tilværelsen i München elsker jeg. Det er en super fed by, hvor der altid er noget at lave, og hvor man aldrig keder sig. Der er alt lige fra Oktoberfest, fodbold på den store Allianz Arena, naturen i og omkring München by til nattelivet. Det er virkelig noget helt andet, end hvad jeg har været vandt til i Danmark.

Arbejdet i BoConcept er det bedste, der er sket for mig indtil videre. Jeg har nogle super flinke kollegaer, der har taget rigtig godt imod mig, og for hver dag lærer jeg noget nyt. Jeg har derfor hele tiden mulighed for at forbedre mig, og presse mig selv til at yde mere og mere.

Arbejdet og flytningen til München har også givet mig mere mod, da man er nød til at klare alting på egen hånd. Det er de færreste HG elever, der vælger at tage til udlandet for at arbejde som 18 årig, men jeg kan varmt anbefale det, og det kommer til at give så meget igen senere i livet.

Fremtidsplaner
Efter elevtiden i BoConcept, vil jeg rigtig gerne fortsætte med arbejdet i München, og få noget mere erfaring som sælger. Jeg føler hele tiden, at jeg kan udvikle mig personligt og karrieremæssigt, og jeg har ærlig talt ikke lyst til at tage tilbage til Danmark foreløbig. Tanken om måske at skulle studere videre i Danmark har dog strejfet mig, men den mulighed vil jeg lade stå åben for nu.