Morten Krog, Siemens Forchheim

Morten som viking i håndboldklubben

Morten funny

Morten Krog

Engang pä 2. år pä handelsskolen blev vi informeret om, at der senere samme dag ville være noget orientering omkring PIU. Godt nok havde jeg hørt om det før - men aldrig for alvor overvejet det. Til mødet var klasselokalet propfyldt, en af årsagerne til dette var nok, at det var lovligt fravær fra diverse timer (i mit tilfælde var det IØ, der stod pä skemaet) - og indrømmer ogsä gerne, at det også var medvirkende til min tilstedeværelse.

Nu, 2 är senere, sidder jeg i Sydtyskland med titlen logistikelev hos Siemens i Forchheim, Bayern. Efter orienteringsmödet fandt jeg nemlig lige så stille ud af - at det var lige præcis det jeg søgte. At blive udfordret sprogligt, fagligt og socialt - kunne være med til at udvikle mig, og samtidig give mere mening til et "sabbatär".

Imidlertid er jeg kommet væk fra tanken omkring et sabbatår - og har forlænget min kontrakt hos Siemens, hvor jeg i dagligdagen trives blandt hjælpsomme, kompetente og interesserede kolleger - hvor kage og firmafodbold er blandt de ugentlige höjdepunkter. Stærkt medvirkende har mit händboldhold dog også været, som har været det helt store omdrejningspunkt for mit tyske liv - der er SÅ meget mere end "bare" arbejdet. I starten var det jo det helt store scoop - at en dansker skiftede til VfB Forchheim, som med al respekt spiller i den tyske 6. Liga, hvor man spiller uden harpiks. Det deraf følgende lavere tekniske niveau ses dog ikke pä tilskuertallet, som til lokalopgør runder 500. Dette føromtalte skifte førte endvidere til flere avisoverskrifter som bl.a.: "VfB Forchheim zündet dänisches Dynamit". (VfB Forchheim tænder dansk dynamit)

Selvom händbolden har fyldt meget - er der sket meget derudover bl.a. åbningskamp i Bundesligaen pä Allianz-Arena, Champions League håndbold RheinNeckar Löwen-Kiel, 10.000 ellevilde gæster i et telt til Oktoberfest, skiture - og hvor kedeligt det end lyder: Julemarkeder! Men det er faktisk rigtig hyggeligt, når man er "hjemmefra".

Ud af alle de "hårde anstrengelser" får jeg en uddannelse, et tysk sprog jeg kan bruge til noget, erhvervserfaring, et udenlandsophold, møder masser af nye mennesker - deriblandt venner for livet - og ikke at forglemme en helt fantastisk oplevelse!

.. sä den dag idag sender jeg en venlig tanke til den IØ-lærer, der gav mig lyst til at slippe for en time!